2009-11-03 11:00:29• hírek • Parajdi Andrea

Tizennyolcan jelentkeztek

Környékünkön is igény mutatkozik a filmezés iránt, hiszen a Szatmár Megyei Művészeti Iskola által először meghirdetett operatőri képzésre 18-an iratkoztak be. Jövő héten kezdődik a kurzus.

Szatmár megyében eddig még sehol sem lehetett szakszerű operatőri és vágó képzésben részesülni, akik érdeklődtek a filmezés iránt csak más megyékben sajátíthatták el a szakmai alapokat. Mivel a Művészeti Iskola munkatársai az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a fotó, videó és a design területét illetően egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, úgy döntöttek kibővítik kurzusaikat egy videó-operatőr és vágó képzéssel. A tanfolyamra október végéig lehetett beiratkozni, összesen 18-an döntöttek úgy, hogy kitanulják a fortélyokat, köztük vannak amatőrök és olyanok is, akik már némi ismeretekkel rendelkeznek.

A kurzust Schwarczkopf István tartja, aki az alapokkal indít. A részvevők először megtanulhatják a kamerák működési elvét és annak felépítését, valamint a számtalan kezelési funkció használatát is megismerhetik, nemcsak elvben hanem gyakorlatban is. Mindezek után komolyabban foglalkoznak a képkivágással, kamera mozgásokkal, világítás technikával és hangtechnikával. Aztán az úgynevezett non-lineáris editálást (vágást) fogják begyakorolni, hiszen ahhoz, hogy egy nyersanyagból valami izgalmasat lehessen előcsalogatni kiterjedt szakami tudásra van szükség.

A tanfolyam két éves képzésből, azaz négy szemeszterből áll, amelynek befejeztével a résztvevőknek egy a Kultuszminisztérium által elismert bizonyítványért kell vizsgázniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: